LIFE Languages™

In mijn coaching maak ik met veel plezier gebruik van de LIFE Languages. Ik ben hierin ook gecertificeerd communication coach. Hieronder leg ik je uit hoe ik dit inzet in mijn coachpraktijk.

Het communicatie profiel van de LIFE Languages laat je zien hoe je in elkaar zit en hoe je omgaat met de wereld om je heen. Kort gezegd, welke taal je spreekt en welk effect dit heeft op je communicatie met anderen. Omdat LIFE Languages je inzicht geeft in je eigen taal én die van de ander, opent dit nieuwe deuren voor betere relaties, in werk en privé.

De LIFE Languages is in de coaching een unieke tool die mensen helpt in de omgang met zichzelf en anderen. Juist ook als je tegen dingen aanloopt in je leven, is dit een geweldig instrument om mee aan de slag te gaan.  De LIFE Languages geeft helder inzicht in wie je bent, waar je kracht ligt en wat je nodig hebt om in balans te komen én te blijven.

Hoe werkt het?

Je persoonlijke LIFE Languages profiel wordt gebaseerd op een uitgebreide vragenlijst, die je online invult. Het profiel dat hieruit komt, bespreken we tijdens een face-to-face coachsessie. In anderhalf uur tijd bespreken we uitgebreid jouw persoonlijke profiel. Hierbij komen vooral aan bod: de belangrijkste eigenschappen van je voorkeurstalen en de manier waarop je daardoor communiceert met de mensen om je heen. Ook bespreken we je belangrijkste behoeften die bij je talen passen, wat je nodig hebt van jezelf en anderen. Daarbij komt ook aan bod wat je vooral belangrijk vindt, waar je passie ligt en wat de persoonlijke kracht is van jouw LIFE Languages. Ook komen je uitdagingen ter sprake, wat je mogelijke valkuilen zijn en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Al met al geven de LIFE Languages je heel veel waardevolle informatie over jezelf, hoe je in elkaar zit en hoe je verder persoonlijk kunt groeien. Tijdens een coachsessie met mij hierover, krijg je direct praktische tips en adviezen die je gelijk kunt inzetten in je leven.

Wil je (vrijblijvend) informatie over het bovenstaande? Mail mij gerust!