Coaching en jouw persoonlijke groei

Als coach help ik je lichter door het leven te gaan. Want soms is het leven zwaarder dan je zou wensen. Door een lat die altijd te hoog ligt of een zelfbeeld waar je mee worstelt. Een privé- en werkbalans die uit evenwicht is of gevoelens waar je geen raad mee weet. Een gebeurtenis uit het verleden die zich niet laat verdringen of grenzen die steeds overschreden worden. Moeizame relaties die strijd opleveren of onbeantwoorde levensvragen. 

Goede coaching biedt helderheid en inzicht zodat je na verloop van tijd zelf weer sterker verder kunt. Je leert stilstaan bij ervaringen die je levensvreugde beïnvloeden, om ze op een goede manier te verwerken en achter je te laten. Je krijgt meer inzicht in wie je bent, wat je doet en waarom, om zo beter in balans te zijn met jezelf en je omgeving. Je leert op een gezonde manier ruimte geven aan je eigenheid, wat je nodig hebt, je dromen en plannen.  

 

Mijn coaching

De basis van mijn coaching is mijn geloof dat de mens een bijzondere schepping is van geweldige waarde. Vanuit deze overtuiging loop ik onbevooroordeeld naast je, laat ik je kritisch nadenken, bied ik helder inzicht en geef ik praktisch advies. Het traject dat je bij mij aflegt is niet langer dan nodig, maar genoeg om zelf weer sterker verder te kunnen.

Als coach ben ik eerlijk, open-minded en helder. We gaan samen doelgericht te werk, om ergens doorheen te gaan én uit te komen. Als je gemotiveerd bent om een grondig groeiproces door te gaan, dan ga ik graag samen met jou op weg.

Opleidingen tot coach heb ik gevolgd bij ICM en Totalbalance. Daarnaast ben ik gecertificeerd Communication Coach van de LIFE Languages™.

Als coach ben ik aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en ik houd mij aan hun Ethische Code

Daarnaast ben ik aangesloten bij de Vereniging van Christencoaches. 

 

Meer weten?

Neem voor coaching vrijblijvend contact met mij op. 

Klik hier voor mijn privacy verklaring

Wil je weten hoe anderen mijn coaching hebben ervaren, lees hieronder hun bevindingen. 
 

aanbevelingen

Ik kwam op een punt in mijn leven dat ik besefte dat ik behoorlijk was leeggelopen. Dit uitte zich in weinig energie hebben, een kort lontje en snel emotioneel zijn. Daarbij vroeg ik me af: ‘wat vind ik belangrijk in mijn leven’ en ‘hoe wil ik de komende jaren omgaan met mijn tijd en energie’? Ik vond het moeilijk om een geschikte coach te vinden, iemand die aansloot bij mijn levensfase en levensovertuiging. Gelukkig heb ik Rianne gevonden. Het was voor mij een uur reistijd maar dit wilde ik graag investeren. In een aantal sessies kon Rianne bij mij de gevoelige snaar raken waardoor ik, sneller dan verwacht, keuzes heb kunnen maken en ruimte voor mezelf kon creëren.
— Marije Veenvliet, getrouwd en moeder van 3 kinderen
Door het coachtraject bij Rianne heb ik heel veel inzicht gekregen in mezelf, hoe ik werk en waar mijn valkuilen liggen. Rianne is een eerlijke, betrokken coach die luistert naar wat er áchter de woorden gezegd wordt. Ze staat stevig en vol vertrouwen naast je, precies wat ik nodig had. Ik heb hierdoor op een veilige en ontspannen manier kunnen reflecteren, kunnen bijschaven en groeien. Ik heb geleerd om voor mezelf te zorgen en balans te houden. Er zijn nieuwe patronen ingeslepen die zorgen voor meer ontspanning en rust en daar geniet ik nu van!
— Annelies Hiemstra - consulent en moeder van 2 kinderen
“De coaching heeft mij persoonlijk meer inzicht in mijn handelen opgeleverd, dat ik mezelf mag accepteren met al mijn imperfecties en dat goed écht goed genoeg is. De coaching heeft me meer zelfvertrouwen opgeleverd en ervoor gezorgd dat ik beter gezonde grenzen stel. Rianne is een heel fijn persoon bij wie ik me op m’n gemak voel en volledig vertrouw. Het coachtraject was soms best pittig, maar ook heel gezellig, motiverend en bemoedigend. Ze liet me duidelijk zien waar m’n uitdagingen en eventuele leerpunten lagen, maar ook handvatten waar ik in het dagelijks leven echt iets aan had.”
— Alexandra
Voordat ik aan dit coaching traject begon, had ik vaak depressieve gevoelens, was eindeloos moe en kon niet genieten of ontspannen. Die alarmbellen kon ik niet langer negeren. hoe ik mijn best ook deed. Gelukkig maar, zeg ik nu, bijna een jaar later. Wonder boven wonder voelde ik me na het eerste telefoongesprek met Rianne al ietwat lichter, ik merkte dat ze naar me luisterde en gaf mij het gevoel dat ze me begreep! Een intensief jaar volgde. Ik leerde flink wat stappen zetten om met mijn hart het inzicht te aanvaarden dat ik waardevol ben, zoals ik ben. Alleen omdat mijn identiteit vastligt in de waarheid dat ik een geliefd kind van de hemelse Vader ben. Altijd, en dus onafhankelijk van mijn (wan)prestaties! Met vallen opstaan slijp ik nu dit inzicht en de daaruit voortvloeiende gedachten en gevoelens in. En dat geeft mij vreugde, moed en vertrouwen!
— Agatha van Es - echtgenote en moeder van 4 kinderen, mantelzorger en administratief dienstverlener
Door de gesprekken met Rianne leerde ik nadenken over waar het nu écht om gaat in mijn leven. Samen haalden we onderliggende (en goed weggestopte) gevoelens naar boven en werden dingen geraakt waarvan ik niet wist dat ze pijn deden. De coaching van Rianne gaat dieper dan happy oneliners of gewoon maar wat tips om relaxt te worden. Ik ontdekte dat het juist goed is om rust en tijd voor mezelf te nemen. Juist dat was heel waardevol, want ik mezelf nog beter leren kennen en geleerd om aandacht en zorg voor mezelf te hebben.
— Jeanine - juriste en moeder van een dochter
Ik ben heel blij dat ik Rianne als coach heb gevonden. We hebben veel besproken; onderwerpen waar ik zelf mee zat, maar ook punten die Rianne bij mij naar boven haalde. Voorheen liep ik hiervoor weg, maar door haar geduld, luisterhouding en echte interesse werd het makkelijker om te delen en ermee aan het werk te gaan. Door de coaching heb ik leren loslaten en aangeven wat ik wil. Ik heb veel over mezelf geleerd en sta sterker nu ik beter heb leren luisteren naar mijn gevoel. Ik leerde mezelf zijn en dat we ‘werk in uitvoering’ zijn voor God. Dat heeft me veel rust en ruimte gegeven. De manier waarop Rianne het geloof bij de sessies betrok, vond ik heel waardevol. Geloven is bij haar verweven met alles en geen apart onderdeel of ligt er niet dik bovenop. Heel mooi vind ik dat!
— Aletta Vink - leerkracht basisschool
Door de coaching heb ik vooral weer meer richting in mijn leven gekregen. Daarbij heb ik ontdekt hoe ik in balans ben en blijf; in mijn werk én mijn leven daar omheen. Ik heb geleerd dat het bij het leven hoort dat je het soms even niet meer weet. En dat je behoefte hebt aan iemand die een tijdje meeloopt. Wat mij gelijk opviel aan Rianne, is dat ze het lef heeft om ergens direct doorheen te prikken en gelijk tot de kern te komen. Dat doet ze dan wel op een rustige, vertrouwde manier waarbij ze mij het gevoel gaf dat ik helemaal mezelf mocht zijn. Ik ben zelf ook hulpverlener en gewend om mensen te helpen, maar Rianne moedigde me aan om aandacht te besteden aan mezelf. En met resultaat!
— Annelien, jeugdhulpverlener
Wat ik geleerd heb van de coaching door Rianne is bewuster te leven. Voor mezelf leerde ik dat mijn geloof in God van enorm belang is om op de juiste manier mijn leven in te richten. Dat is mijn basis en door de coaching werd ik me dat weer helemaal bewust. Wat ik fijn vond aan haar manier van coachen is dat zij zich afhankelijk weet van God. Ze is niet de ‘alwetende’ coach, maar ze weet dat God haar leidt.
— Lisanne, docent en moeder van drie kinderen
 
NOBCO LOGO.png