I love LIFE Languages!

Na jarenlang coachen en talloze sessies met allemaal mooie mensen, is er één ding wat ik in ieder geval geleerd heb: we zijn allemaal zó verschillend! Ergens wel logisch, als je gelooft in een creatieve Schepper, die ons stuk voor stuk uniek maakte ;-)

Als coach kan ik hier enorm van genieten. Tegelijkertijd is datzelfde ook uitdagend: want wat voor de ene werkt, werkt voor de ander niet en andersom. En als je – zoals ik - maatwerk wilt leveren, is het soms een zoektocht om goed aan te sluiten op al die verschillende mensen die ik spreek.

En toen kwam in LIFE Languages tegen…! En ik ben in tijden niet zó ontzettend enthousiast geweest over een coachtool. LIFE Languages heeft alles in zich om een coachtraject nog succesvoller te maken, omdat het jezelf beter leert begrijpen en inzicht geeft hoe je beter met jezelf en anderen om kunt gaan. Juist wat ik nodig had: een manier van werken die recht doet aan de verschillende mensen en wensen.

De bottomline van LIFE Languages is dat we allemaal verschillende talen spreken, zeven om precies te zijn. Als mens hebben we een bepaalde voorkeur voor één taal, de taal waar we ons het prettigst bij voelen. Die taal bepaalt hoe we naar de wereld kijken, hoe we informatie tot ons nemen en hoe we communiceren met onze omgeving. Deze taal bepaalt ook waar we vooral behoefte aan hebben, waar we blij van worden en wat ons karakter kenmerkt.

Als we weten welke voorkeurstaal we spreken én als we weten welke andere we talen (in meer of mindere mate) in huis hebben, weten we beter wat we nodig hebben om beter in ons vel te zitten. We weten beter waar we blij van worden, waar onze passie ligt en wat we moeten doen om in balans te blijven. Allemaal ingrediënten voor persoonlijke groei, en dat is juist het doel van coaching :-)

Maar dat is nog niet alles, want kennis over de LIFE Languages leert ons ook beter om te gaan met de ander. Want waarom klik je met de ene wél, en minder met de ander? Omdat we soms dezelfde, soms juist andere talen spreken. Recept voor spraakverwarring, dus. Het mooie is dat LIFE Languages er vanuit gaat dat we állemaal die zeven talen spreken, ook al moet je voor sommige talen veel meer moeite doen om ze in te zetten. Maar als je wilt, kun je energie steken in het spreken van de taal die een ander vooral spreekt. Met als gevolg dat de communicatie beter wordt, omdat je de ander tegemoet komt in z’n voorkeurstaal.

Er valt nog zo ontzettend veel te vertellen over de LIFE Languages! Ik ben sinds kort gecertificeerd communication coach, dus ik kan nu coachees helpen met deze geweldige tool. Ik heb al een heel aantal mooie gesprekken gehad met mensen die hun LIFE Languages profiel gekregen hebben. Mocht je het leuk vinden om je LIFE Languages profiel in te zien, laat het me weten. Ga je de uitdaging aan?

Neem contact met mij op!